A "másként-látás" gyakorlatai - tanfolyam a Kaukázusban

A "másként-látás" gyakorlatai - tanfolyam a Kaukázusban

2024. Május 16-24.

Megtelt a teljes létszám!

Legközelebb 2024. szeptemberében

A másként-látás gyakorlati tanfolyam bevezetést ad ahhoz a tapasztalathoz, hogy hányféleképpen élhetjük meg a világot, életünk eseményeit. A gyakorlati tanfolyam segít átfogalmazni gondolati és érzelmi rendszereinket, hogy magasabb tudattal tudjunk rálátni saját működésünkre. A tematika egyszerű gyakorlat-sorozatokból áll, amely elvonatkoztat a személyes történetektől  és egy sokkal magasabb szintű tudatossággal kezeli az emberi létet és annak útvesztőit.

De miért pont Azerbajdzsánban?

A tanfolyamok általában zárt keretek között zajlanak, egy teremben, ahol csak a gyakorlatok teszik lehetővé a tapasztalatot. Rá lehet érezni, tapinthatóvá válik, felismerést ad – de igazi megmérettetést és próbát – nem! Ezért gondoltam egy olyan gyakorlati képzésre, amikor a világi életünkben próbáljuk ki a tanultakat. Egy hat napos tanfolyam, amikor együtt vagyunk, és irányított gyakorlatokkal tudom megmutatni egy ugyanazon valóság többrétűségét. És ráadásul mindezt egy utazási élmény közepette!

De még mindig nem adtam választ arra, hogy miért épp Azerbajdzsán?

Egyrészt azért, mert hol máshol tudnám átadni az orosz tradicionális gyógyászat lélekvonalát, ha nem a Kaukázusban? Másrészt azért, mert kint tartózkodásom során megtapasztaltam, hogy jómagam is sokkal könnyebben tudok rezonálni felsőbb tudatomhoz, mint idehaza vagy Európában. Azerbajdzsán egy időutazás. Körülbelül 40 évet fogunk visszamenni az időben úgy, hogy ott is minden a rendelkezésünkre áll technikailag. Mégis! Sehol nem találkoztam olyan nyitottsággal, kapcsolódással és befogadással, mint ott. Az élettel találkoztam. Nem fedte el a tudatomat, sem másét az az erőteljes virtuális szmog, ami általánosan jellemző a tudat fél éber vagy teljesen alvó állapotára. Nem vizionál és sző még egy illúzió burkot a valóságra – könnyebb kontrasztba tenni a jelenlétet egy másfajta érzékeléssel, a tudat áttörését megtapasztalni.

Helyszín: Azerbajdzsán

A program várható időpontja: 2024. Május 16- 24-ig.

A program időtartama: 8 nap

A program költsége: 280.000.- Ft / euróban vagy dollárban fizetendő középárfolyamon számolva a helyszínen

A program költsége tartalmazza: szállások + reggeli, kirándulások magyar nyelvű idegenvezetővel, buszköltségek

A program költsége nem tartalmazza: repülőjegy, vízum, belépők, étkezés

Létszám: Min. 15 fő

                Max: 25 fő

Szeretettel várom a jelentkezőket!

Részletes programleírás

Május 16. Indulás Budapestről 23.05-kor

Május 17-én érkezünk 4.50-kor Bakuba

Érkezés a szállásra. Pár óra pihenő után reggeli, pénzváltás, séta az óvárosban, szabad foglalkozás

Május 18. Reggeli után ellátogatunk Bakuban a Bibi Helybet mecsetbe, majd megkezdjük kirándulásunkat a főbb látványosságokat érintve:

Gobusztan – sziklarajzok - Iszapvulkánok - Atesgah - Tűztemplom - Yanardag - égő hegyoldal

Vissza Bakuba - vacsora az óvárosban

Május 19. Még mindig Bakuban, egy könnyedebb nap következik. Ellátogatunk Sah dili félszigetére, a Nemzeti parkba, séta és teázás a tengerparton

Május 20. Elindulunk Qubába. Útközben felmegyünk Beshbarmaq hegyére, majd Xiziben megnézzük a "színes hegyeket", majd Qubában a zsidófalvakat. Késő délután foglaljuk el a szállást.

Május 21. Elindulunk qubai szállásunkról és bejárjuk a Kaukázus legszebb helyeit - Gusar-Shahdag-Laza

Május 22. Folytatjuk barangolásunkat a kaukázusban – Gryz – Gechresh és meglátogatjuk a nomád falut Khinalig-t, akik még pár évvel ezelőtt elzártan éltek a világtól.

Május 23. Indulás vissza Bakuba délután, esti buszos körutazás a városban, vacsora, majd indulás a reptérre 02h-kor. A gép 5.35-kor indul és 7.45-re vagyunk Budapest

A tanfolyamról

Munkafüzettel készülök, ahol olyan feladatsorokat állítottam össze, ami minden napnak megadja az alap szemlélődését, témáját. A gyakorlati tanfolyam célja – a kontemplatív látásmód, a cselekvésben meditáció megerősítése, továbbá a különböző tudatszintek éber észlelése.

A tanfolyam menete: Minden napot egy "középre rendező" gyakorlattal, hangolással kezdünk, és az adott témakörben felvetett kérdés lesz a szemlélődés tárgya. A gyakorlat egész nap tart, interaktív, tudatos együttlétet kér és attól függően, hogy hol lesz rá alkalmunk – meditálunk és beszélgetünk az adott témáról. Főleg a kaukázusi szálláson és a hegyek energiájában lesz erre lehetőségünk, de a bakui programok pörgése is fantasztikus lehetőséget adnak a valóság "másként látására". 

Jelentkezés

Társszervezők

  • Szabóné Németh Ágota, az utazás technikai hátterének lebonyolítása 

E-mail elérhetőség: agota1em@t-online.hu

  • Török Tímea idegenvezetőnk, házigazdánk Azerbajdzsánban